Domov / O podjetju

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1989. Prvotna dejavnost, obdelava in montaža lesa, je oblikovala tudi ime podjetja, ki ga nosi še danes – LESOM d.o.o.

V začetku 90 -ih let smo začeli sodelovati z dvema italijanskima partnerjema, proizvajalcema  kakovostnih tračnih žag za kovino FEMI S.p.A.  in FMB S. r. L., s katerima sodelujemo še danes. Kot njihov generalni zastopnik smo postali vodilno podjetje, ki je  Sloveniji predstavilo razrez kovin na tračnih žagah. S tem se je za nas začelo tako imenovano »trgovinsko obdobje«.   

Trgovina s stroji za obdelavo kovin, s poudarkom na razrezu le teh, je predstavljala osnovno dejavnost več kot desetletje.  V tem obdobju smo pridobili tudi nekaj novih  partnerjev in zastopstva za njihove stroje in opremo, med njimi  BDS GmbH iz Nemčije in AMADA GmbH iz Avstrije, ki s svojo visoko kvalitetno ponudbo orodja dopolnjujeta naš prodajni program. Z obema podjetjema uspešno sodelujemo še danes.

Vseskozi svojega delovanja pa naše podjetje pri svoji ponudbi strojev ostaja zvesto predvsem tračnim žagam, za katere je specializirano.

Proti koncu devetdesetih let, se je manjši del podjetja usmeril v nudenje usluge struženja in druge mehanske  obdelave kovin. Predvsem so bili to kovinski deli tračnih žag za enega od omenjenih italijanskih partnerjev.

Hkrati z rastočo ponudbo najrazličnejših tračnih žag na slovenskem trgu, in z njo prihajajočo konkurenco, smo v podjetju začeli razvijati željo po izdelavi lastnih proizvodov, tako izdelkov kot tudi strojev. Prvotno smo se podali v vode strojegradnje in naredili nekaj namenskih strojev za razrez kovin.

Istočasno so se pojavila tudi prva naročila po izdelavi najrazličnejših struženih delih. Korak za korakom  našo proizvodnjo dopolnjujejo CNC obdelovalni stroji, ki nam omogočajo izdelavo kvalitetnih izdelkov po konkurenčnih cenah.

Danes glavni panožni del predstavlja proizvodnja najrazličnejših kovinskih struženih in rezkanih delov na CNC obdelovalnih strojih, ki zaposluje 6 delavcev v dveh izmenah. V trgovini ostajamo zvesti svojim poslovnim partnerjem, s katerimi sodelujemo že 25 oziroma 14 let in njihovemu prodajnemu programu. Prodaja vseh vrst  montažnih inox kosov za ograje pa ostaja naš lasten proizvod. V trgovini za vas skrbita dva zaposlena.

Zakaj izbrati nas?

  • Z vami že 25 let.
  • Kakovost je na prvem mestu.
  • Pri izdelavi izdelkov po naročilu se vedno približamo našim kupcem.
Pri nas se svet vrti okoli kovin.